Monday, October 7, 2013

Regrets

Assalamualaikum.

Recently studies aku macam haram. Ya Allah teruk. Tak tahu nak cakap macam mana. Rasa macam morale tu dah jatuhhh mendadak. Tak tahu nak buat macam mana, nak lari ke mana, cari siapa argh!

Aku rasa sebab aku dah lupa purpose aku datang sini. Sangat mudah actually, untuk lupa purpose kita. Serious. On some days I'll be like, wth am i doing here?! And then I'll be like, ok lupa.

Entoh.

Kena sabar banyak dengan perangai bukan bukan diri sendiri. Haiyo.

Nak menangis kadang2.

Aku kan menjeng gembeng tangkuh. Menangis berjurai air mata pun orang tak kisah wikwikwik.

Ok dah. Innallah ma'ana!


Sunday, September 29, 2013

Charm Bracelet.

Kerana itu yang terbaik untuk kau, kau dan aku. 

Terlampau misteri. Aku tak tahu apa yang kau nak. 

Terlampau.

Dan kau, jangan permainkan hati dia. Sekali cinta, dia benar benar cinta. I should know. 

Pisaut.

Thursday, September 12, 2013

Lauk telur.

Assalamualaikum.

So take note. Dah dekat sebulan aku makan lauk telur or nasi semalam bila lunch dekat RIT ni. Semangat tak aku nak balik ni? Semangatt.

So yeah.

Gegendang biru telinga pecah
Dalam hati gundah tabah
pencacai langit itu bukan aku
yang melintang lari tika keliru

Puitis hati tak siapa mengerti
Tika mata tak lagi meniti
lentuk liuk tubuh manis itu
kini terkujur diam kaku

Kaku jasad kaku jiwanya
Kaku hati seluruh raganya
bukan niat memecah sudi
Cinta kelopak merah puisi.

minda bodoh otak gelojoh
senyum mati, kulit seinci
Paku rapat mulut kau itu
Bibir tak diam, bikin tak tahu.

Bibir tak diam.

Bikin tak tahu.


Sekian puisi spontan dua minit wahaha.